Första mötet

Idag var jag på mitt första möte. Vi är 4 st. i gruppen och så vår hälsocoach Sabina såklart. Det var spännande att träffa på de andra medlemmarna i gruppen och se hur de såg ut och hur de var. För det första så var det ingen av dem (liksom jag) som var sådär överdrivet fet, alla såg rätt normala ut men med lite hull på sidorna förstås =) Men det ska vi ju jobba bort med tiden. Vi fick lite information om programmet och tips om hur man ska stå ut med frestelser etc. Sedan fick vi tid till att prata med varandra också och även om jag var skeptisk till detta möte och sitta och dela med mig av känslor o.s.v. så var det väldigt skönt att prata med någon som går igenom samma sak som en själv. Vägningen i slutet av mötet gick också bra. Jag har tydligen gått ner 5,3 kg på 2 veckor. Det är rätt grymt tycker jag själv! Nu kommer det gå lite långsammare de resterande 3 veckorna och sedan går det ytterliggare mycket långsammare när jag går över på halvfart och börjar äta 6 måltider om dagen. Men jag är taggad att fortsätta!

Från det ena till det andra. Nu är jag ledig från skolan fram till tisdag i nästa vecka och det är så så skönt! Dessvärre börjar jag sommarjobba på måndag och det kommer bli drygt. Men jag får se det från den ljusa sidan, jag kommer tjäna stålar!

Imorgon ska jag få umgås med bästisen Jessie och hennes lilla bebis, Moa! Längtar! Jag blir helt salig när jag får hålla henne! Underbara unge!

Trist måndag

13 dagar av 35, det går framåt. Men det känns inte som om det hänt något i kroppen... Jag måste ju gå ner några kilo annars är detta bara självplågeri. Jag hoppas på att ha minskat 5-7 kg efter 5 veckor.. Sen ska det givetvis inte stanna där utan jag vill ju ner ytterliggare några kilo. Det tråkiga med denna diet är att jag känner mig utanför ibland när alla sitter och äter tillsammans. Det lätta är att jag aldrig behöver lägga ner tid på att laga mat eller fundera över vad som är nyttigt och äta o.s.v. Men jag saknar att bara äta något litet gott ihop med Mr "O" en lärdagskväll eller något liknande. Jag är i alla fall glad att jag får dricka te! Jag älskar te!

Igår blev det mycket fotboll. Vi var och såg på 2 stycken U21 matcher men jag tyckte inte det var något att hurra för men sällsakpet var trevligt! Moa den sötaste bebisen var ju med så jag kunde ju inte vara annat än glad =) Skoj att göra något med min brosa också för en gångs skull även om vi inte hann prata sådär jättemycket. Men ska hem till honom i veckan och kanske laga middag till honom eller nått. Päronen kommer ju inte hem från USA förens på söndag så lillbrosan är ju själv i päronhuset.

Idag är det träning på schemat. Sen måste jag öva in en teaterpjäs som jag och en kursare ska göra ihop i morgon för de andra i klassen. Pinsamt värre men det gäller att ligga i så läraren blir nöjd.


Happy B-day to me!!

Så blev jag ännu ett år äldre =) Snart är man väl en gammal ragata mohaha ;)
Idag är jag innte på dag 5 av 35. I morse höll jag på att svimma och jag mådde illa men nu är allt på top igen så jag kommer klara det här! Hungern har lagt sig så nu saknar jag bara mat men jag hungrar inte efter den.
Jag fick en stegräknare av Mr "O" i fördelsedagspresent och den ska användas flitigt! Idag har jag bara gått 6700 steg men på ens födelsedag behöver man ju kanske inte flå runt. Annars har jag tänkt gå ca 10 000 steg om dagen. Blir nog bra det!
Jag har varit värsta hönsmamman idag. Bakat buller till Mr "O" och fixat dinner, sedan blev det chokladmuffins också. Det blir lite som terapi för mig när jag får hålla på med mat utan att käka den. Det luktar gott och så och det räcker för mig! Eller jag låtsas att det räcker för mig..!
Strax blir det Parlamentet sen har Mr "O" varit och hyrt 2 filmer varav jag ska kolla den ena med honom.
Nu går jag in på mina 2 sista tuffa veckor i skolan sen är termin 5 gjord. Blir ju dock ingen vila i sommar då jag faktiskt börjar jobba innan skolan har slutat och sen håller jag på att jobba till helgen innan skolan börjar så från 2 juni till 30 augusti jobbar jag. Ingen semester i år inte. Sen blir det examensarbete till hösten samt praktik och en extra kurs. Fullt upp som vanligt, kommer bli min tuffaste termin ever men när den är gjord kommer jag vara så jäkla nöjd =) Då återstår bara 1 termin med två kurser sen är jag lärare. Då blir det att söka jobb och tortera lite elever hehe.

Tidsoptimist

Jag är en tidsoptimist men Ola är ännu värre. Kan vara lite charmigt ibland men inte idag då jag verkligen måste vara i tid. Jaja what to do?
Jag har inte ätit mina 3 påsar idag för den ena påsen med persika smak var så förbannat äcklig att jag slängde ut det. Så idag får jag endast i mig 330 kcal, inte bra men återigen what to do? Kan ju meddela att jag inte mår så bra, känner mig såklart hungrig men också trött, matt och lättirriterad. Men jag gör mitt bästa!
Nu ska jag hem till päronen och gå på mitt eget födelsedagskalas!

Puss

Dag 3 snart över

Inne på dag 3. Mår sådär, yr, hungrig och lite svag i kroppen. Ständigt kissnödig, lite huvudvärk och humörsvängningar om än inte så farliga. Ska strax dricka min sista måltid för dagen ska få i mig hela 165 kcal. För att vara exakt så är det bara 495 kcal jag får i mig /dag. Jag längtar redan efter god mat men är medveten om att jag måste förändra mina kostvanor helt om jag ska få en mer hälsosam livsstil. Men just nu hade jag gjort vadsomhelst för att få äta lite gröna ärtor eller en tomat.. Stå ut!! Det är det enda som gäller!
Idag blir det en pluggfri dag, tror jag. Kan tänkas att jag pluggar 1 h senare ikväll bara för att få bort mattankarna.
Ska i alla fall gå en promenad ikväll med mannen och vädra skallen.
Min mens är störd för tillfälligt.. Jag hade mens för ca 2 veckor sedan och nu har jag fått den igen trots att jag går på p-piller? Störigt.
Nu ska jag dricka pulverfanskapet =)

puss

Huuungrig!!

Herregud. Jag är ju bara så så hungrig. Helst vill jag bara gå ut i köket och bre några mackor så jag får något i kistan. Det hade varit ännu godare med spaghetti köttfärssås.. Men jag har ytterliggare 33 dagar kvar tills jag överhuvudtaget får intaga fast föda. Kan låta plågsamt men i det stora hela så är det nog mer plågsamt att inte vara nöjd över sin kropp. Det är bara att bita ihop. 500 kcal är vad jag lever på/dygn nu i 5 veckor. Efter en hälsoundersökning fick jag reda på att min grundämnesomsättning är 1674 kcal/dygn om jag ligger helt stilla vilket aldrig har inträffat. Jag gör av med ca 2300-3000 kcal/ dag beroende på vilken träning jag kör eller hur mycket jag överhuvudtaget rör mig under en och samma dag. Allt räknas ju, allt från att gå till toaletten till att promenera ner till busstationen. Med andra ord gör jag av med minst 4 dubbelt än vad jag får i mig, ibland 5-6 dubbelt... Okej ni förstår kanske att jag klagar då. Men men jag ska absolut klara detta så jag ska skriva några rader om det här varje dag nu samt hur mycket jag har gått ner i vikt på mina veckomöten. Då kommer framstegen synas och jag får kraft att kämpa vidare =)
Nu ska jag sova för jag längtar till min pulverfrukost i morgon och sover jag så går tiden fortare =) Hehe

Take care!

På besök hos barnmorskan

Äntligen har jag också varit duktig och gått till barnmorskan för att göra ett livmoderhalstest i förebyggande syfte för livmoderhalscancer. Min barnmorska var gammal och min första tanke var "oh hon kommer nog vara hårdhänt och otrevlig" men hon var alldeles underbar! Hon berättade exakt vad det var hon skulle göra med mig och tog det försiktigt så det gjorde knappt inte ont alls! Det blev också lite snack om min "sjukhusrädsla" och hur jag kan bearbeta denna. Det positiva var att inför framtiden när det är dags att skaffa barn så finns det hjälp att få mot all sorts rädsla. Det känns tryggt!
Idag har jag börjat en diet i samarbete med Oasen. I 5 veckor ska jag endast käka pulver 3 ggr om dagen och dricka kopiöst mycket  vatten. Jag har redan druckit 3,5 liter vatten och kissat mer än 15 ggr och det är ännu förmiddag. Jisses säger jag bara. Men efter dessa 5 veckor ska jag få kostråd om hur jag ska äta för att i ytterliggare gå ner i vikt och sedan kunna behålla vikten. Så det är bara 5 veckor som jag ska "lida" med pulver, men helt ärligt så känns det bra! Jag är peppad till 1000.
Nu i eftermiddag ska jag till Kirseberga fängelse och hälsa på lite fångar =) det ingår i min lärarutbildning och det ska bli sjukt spännande! Jag ska vara där till 21.30 så det blir sen ankomst hem.. Ska hinna med att jobba på min pappas jobb efteråt också så jag kommer inte vara hemma hos min baby förens midnatt. Puh! Det får man ta ibland men jag är väl inget större fan av att kila till daddys jobb mitt i natten men jag hinner inte innan.
Nu är det en varmdusch som gäller men jag måste först gå och kissa igen. Drygt!

Lördag lördag lördag!

Nyklippt och korthårig i nacken det är jag det! Skönt! Speciellt nu inför sommaren =)
Jag har precis haft värsta mysstunden med mannen.. En lördag kan inte börja mycket bättre än våran!
Igår blev det en sväng hem på rullorna till mummy jag har inte varit i päronhemmet sedan kanske en månad sedan så det var skönt att träffa kissen och mummy förstås! Hon hjälpte mig med lite räkningar (jag vet hur man betalar) men det var lite klydd med den ena och det löste min supermummy.
Jag och Ola har en massa planer framöver som vi vill förverkliga! En av dem består i att finna en ny lägenhet. Vi har bestämt oss för en hyresrätt eftersom vi inte vill ta lån till en bostadsrätt. Vi vill ju inom snar framtid ändå bygga hus. Eller ja sakta i backarna nu jag menar då om si sådär 5 år kanske. Men det är bra att vara på det klara vad man vill här i livet =) Dock måste vi först anmäla oss i köer så att vi får en hyresrätt överhuvudtaget. Mycket att pyssla med för att det ska bli som man vill.
Nu ska vi iväg och träna, känns lite segt eftersom natten inte varit helt lugn. Våra grannar är så lyhörda ibland och varför börjar man borra i väggarna innan 08.00 på en lördagmorgon? Det är inte schysst. Fast jag är inte bitter för jag lever kvar på min underbara orgasm tidigare =) Haha!

Ciao!

Officiellt

Okej nu har Mr "O" fått inblick i denna blogg. Inte för att jag har något att dölja men ibland skriver jag ju sådär töntigt och då känns det lite pinsamt att visa upp det för någon som man tycker om så mycket. Hela denna meningen blev töntig.

Idag har jag försökt plugga men intresset är sjukt lågt. Tentan på tisdag känns inte säkrad men för att se det ur ett annat perspektiv så skulle det nog vara bra för mig att känna hur det känns att misslyckas. Att stå ut med känslan att misslyckas skulle vara värre för mig än känslan att springa naken runt Kung Karl och showa. Ha då i tanken att jag inte vill visa upp mig inför okända men å andra sidan vill jag ju inte göra en omtenta iheller. Kontentan av det hela blir väl att jag får lägga i en extra växel i morgon och ta tag i religionstentan.

Idag har det bakats lite kanelsnäckor och kladdkaka. Jag är ingen husmor men det nalkas födelsedagskalas snart och då måste det ju bjudas på något ätbart =)

Mr "O" och jag har rullat lite på rullorna också. Det gick hyfsat. Jag ligger ju inte inne med samma teknik som sambon men han kan kanske lära mig lite så småningom. Det var i alla fall skoj!

Nu ska jag diska och sen locka till mig ett ligg. Sweet!

Första grillningen på detta året!

Nu är vi ett förälskat par igen! Alla bråk verkar så här i efterhand som så futtiga och otroligt löjliga men när man är mitt uppe i dem så känner man ju självklart annorlunda. Jag har tur för Mr "O" vill alltid lösa problem och inte bara sopa dem under mattan så när ett bråk är på G blir det också alltid uträtt och därför finns där sedan ingen mening att älta det mer. Känns bra det!
Solen skiner och jag sitter inne denna fina lördag eftermiddag och pluggar till min religiontenta som jag har på tisdag i nästa vecka. Inte det roligaste man kan sysselsätta sig med men jag sitter på balkongen och pluggar samtidigt som jag hör glada rop från fotbollsmatchen som spelas bara några hundra meter bort. Allt känns sådär härligt mysigt och allt pekar på att sommaren är på ingång, det doftar nyklippt gräs, maskroserna luktar sådär speciellt och fåglarna kvittrar och jag är bara sådär underbart lycklig!
Anna min underbara Anna har kommit med världens bästa förslag idag! Vi ska grilla ikväll på Dalabadet. Jag, Ola, Andreé, Anna och så ska Elle såklart med ut och rastas. Det blir korv med bröd, några bärs och så blir det väl att lira lite med nyinköpta fotbollen =) Ola gör ju allt för att jag ska intresseras lite mer av denna runda skapelse! Jag tycker faktiskt det är rätt skoj så jag har inget emot att få lära mig lite mer =)
Nu måste jag dock tillbaka till plugget innan jag kan riktigt njuta av denna lördag!

xoxoxoxo Ralta =)

Ps: varför får vi reklam även på lördagar.. Suck får väl snart skriva en "hata reklam skylt" och sätta på dörren.

Tjing

Idiot

Ibland är ens nära och kära idioter. Just nu är jag ihop med en. Äh han är väl inte det egentligen men han gör mig jäkligt arg emellanåt och det kombinerat med min osäkerhet blir inget bra slutresultat. Sen är jag ju långsint också. Ibland står jag bara inte ut. Som alltid annars så blir det nog bra tillslut men allt kan tära på en relation i längden.
Jaja i morgon kommer jag säkert med goda nyheter och allt är som vanligt i min kärleksvärld.

Nu måste jag ut och ta en nypa luft och skingra tankarna.

Ciao Bello

RSS 2.0