onsdag

Jag luktar sur mjölk om fingrarna. Det hjälper inte hur mycket jag spritar händerna för lukten sitter som ingrodd. Det är städning på jobb idag då vi inte har några barn. Här är jättefint nu och jag har dessutom gjort ett jättestort träd på hela ena väggen med fåglar och färgglada blad i. Det sitter direkt vid vår ingång på avdelningen så det ser mycket inbjudande och trevligt ut.

Veckorna går väldigt fort tycker jag. Nästa vecka har jag min första semester någonsin på 25 år, i hela 3 dagar ska jag vara ledig haha. Sen ska jag jobba torsdag och fredag samt en vecka till innan det bär av till Portugal i en vecka. Äntligen ska jag få träffa mina Skellefteåpinglor Anna och Emma! Jag önskar att de bodde här för de är precis av samma skrot och korn som mig. Samma humor och livsinställning.

Idag står det stretching på schemat, egentligen ska jag gå en lång runda också men efter joggingturen igår ställer jag in promenaden idag. Jag har gammal mjölksyra i vader och lår som måste stretchas ut ordentligt. Dessutom ska jag inte överdriva min "nya" träning såhär i början efter mitt break på 2 månader. Men det är kul att vara igång igen, dock blir det inget gym för det har jag helt tappat sugen på.

Nu ska jag avsluta dagen här på jobb, ska rensa upp de sista innan jag slutar klockan fyra.

Ciao!

It's just another Monday

Efter ännu en runda på Ikea samt Ilva så har jag nu fått en ganska så färdig lägenhet. Det finns fortfarande hyllor som ska spikas upp, lampor som också ska sättas upp, väggar med håll som ska täppas till och lite annat smått och gått. Men på det stora hela så är det någorlunda färdigt! Skönt! Igår hade jag E över på kvällsmys och hon gillade i alla fall min lilla lägenhet! Jag älskar den själv! Det är så underbart att ha sitt eget place igen!

Dock har mina inköp gjort mig alldeles bankrutt. Jag har också lånat pengar av päronen men som sagt nu är ju det mesta fixat så nu är det bara att snåla på budgeten, betala tillbaka och sedan spara spara spara! Det blir lite av en tävling när man försöker vara extremt ekonomisk, jag handlar så billigt jag kan och försöker att inte ha några onödiga utgifter överhuvudtaget (t.ex. så blir det mindre dricka men det är ju bara hälsosamt!). Jag har dessutom kommit fram till att jag måste göra någon längre resa igen så till hösten 2010 när mitt vikariat går ut så ska jag försöka ta mig en vända till ute i världen. På min lilla plan står det Australien och NZ, jag tänkte faktiskt prova på att jobba lite där och jag hoppas att jag kan få med mig A för det hade varit väldigt trevligt. Men jag har ju rest själv förr och skulle A inte kunna så gör jag det själv, man får ju så många nya vänner ändå när man trallar runt i backpackingspåret.

Nu är min planeringstid snart slut och den ska egentligen inte alls spenderas här på bloggen men det kliade lite i fingrarna!

Have a great monday!

Nu kräker jag ut

När man bor i en liten stad så märker man av de värsta skvallerbyttorna och idioterna mer än om det blandas ut med mera normalt folk i en större stad. Det är lite jobbigt att bo i en håla när dessa eller denna apa befinner sig på samma ort. Men å andra sidan så tycker man ju synd om människan också som både saknar självkänsla och respekt för sina medmänniskor. Ah! Det kändes skönt att få kläcka ur sig det! Nu är jag lugn och fin igen!

I morse fick jag en längtan till höstens kalla blåst och mörker. Mysigt att tända ljus, krypa ner i soffan med en filt och en bra film eller bok. Men nej nej jag lever i nuet så jag ska inte gå och sukta efter höst för det är ju bästa sommaren på länge! I love it!

Rasten börjar lida mot sitt slut så jag måste hälla i mig kaffet nu på två röda. Ikväll blir det "gåträff" med A. Nytta med nöje förstås!

Ps: Ja Fanny det låter ju skoj, vet inte mina planer än men jag skriver upp fest i kalendern nu!

Lite update

Ingen ström i lägenheten. Igår kom jag hem sisådär 21.30 och då var allt mörkt, frysen hade läckt vatten och där låg mina fileér lite käckt och var halvtinade. Inga proppar hemma i heller, har ju precis flyttat in men har inte hunnit köpa. Men jag tror att de har stängt av strömmen helt så jag får ringa hyresvärden medesamma så fort klockan slår 08.00. Nu sitter jag på jobb och har precis satt in all min frysmat i frysen här. Räddas det som räddas kan!

Dagarna går så sjukt fort när man jobbar, jag hinner inte med något, minst av allt mig själv. Jag hinner bara sova 4-5 h varje natt för att jag har så mycket att fixa och dona. Så jag ser ut som fan och har säkert gått upp ett par kilo för att jag äter fel och på fel tidpunkter. Jag längtar tills jag blir klar i lägenheten så att jag hinner med att träna lite i veckorna samt sova och ta hand om mig själv.

I helgen blir det i alla fall lite lugnt. Ska träffa Jessi på lördag och göra stan, ska dock bara kolla eftersom jag är hyfsat bankrutt. Men jag såg häromdagen att höstmodet hade kommit in. Jäkla stress! Haha.

Nu måste jag leka lite med Olivia!

Ciao!

Hullerombuller

Jag flyttar och står i. Fruktansvärt mycket att fixa haha. Men det kommer bli så skönt när allt har fallit på plats! Känns riktigt bra att äntligen ha kommit över ett förstahandskontrakt även om lägenheten är liten. Jag trivs! Om några veckor får ni se hur det ser ut, dröjer ju ett tag eftersom jag inte kan köpa alla möbler direkt, smällde 20000 kr i helgen så nu är jag verkligen pank. Måste snåla in på allt som går!

Igår var en underbar dag! Vi grillade på Fannys balkong sedan blev det utgång på det. Väldigt trevligt för att sammanfatta det kort och koncist!

Nu bär det av till daddys jobb sedan ska jag inhandla lite mat och gå hem och fortsätta i lägenheten.

Ciao!

Ps: Jag får internet först om några veckor så jag tar några veckor semester här på bloggen förutom när jag är hemma hos päronen och har tid att skriva!

KENT

Bättre sent än aldrig, denna låttext är så fin. Säger så mycket men ändå så lite. Ett måste liksom.

Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommarfest
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

.

Kent - Vapen och Ammunition (2002)


En miljon tankar och inga svar

Jag svettas så att det är äckligt. Självklart så vill jag inte gnälla över värmen för det är så himla skönt med sommar dock hade jag önskat att jag var lite ledig så att jag kunnat sola och badat lite. Jag känner verkligen att jag behöver semester, jag har i och för sig bara arbetat 2 månader på mitt nya jobb men jag har inte haft semester på år och dar! Har ju alltid pluggat, sommarjobbat, jobbat och pluggat samtidigt o.s.v. Men men det gnället spar jag på för jag är ju faktiskt ledig i två dagar till helgen! Eller ska jobba lite på lördag men på söndag är jag helt ledig! Yeah!

Idag har det varit ett farligt flängande hit och dit, sista hållplatsen blev Oxie hos min kära kollega Christina. Jag fick med mig ett bord hem samt massvis med gurkor!

Igår spenderade jag kvällen i Västra hamnen med en relativt ny toppen vän vilket var helt underbart! Jag kom hem ganska sent men så här på sommarkvällarna så spelar det faktiskt mindre roll.

Jag är väldigt tankspridd i mitt bloggande och det med all rätt för jag har tokmycket att göra men det är roliga saker så jag klagar inte! Det enda som är jobbigt är min ångest över vart jag vill bo. Och nej jag menar inte Trelleborg eller Malmö utan överhuvudtaget. Vill jag ens bo i Skåne? Eller varför vill jag inte det? Vad är mitt problem liksom? Ibland blir jag bara så oerhört trött på mitt velande och min ångest över hur jag faktiskt lever. Vad vill lilla Caroline egentligen typ? Varför är det så jävla svårt att vara nöjd? Va va va? När jag väl flyttat in i nya lyan och fått ordning på ett och annat så är det dags för att skriva en ny lista över saker jag vill uppnå och uppleva. Sådana listor fungerar toppen på mig för jag ser faktiskt till att göra det som jag vill uppnå och uppleva eller i alla fall det jag vill uppleva. Haha. Mummel grummel nu får jag sluta. Fy fan vad kasst blogginlägg!!

Puss suckers

RSS 2.0